Adam Mišík, Darija Pavlovičová, Anna Fialová, Filip Březina, Šimon Bilina, Simona Lewandowská, Dana Morávková, Jan Čenský, Eva Leimbergerová, Alžběta Malá, Jiří Schmitzer, mladá vycházející kanadská hvězda Oscar Desgagnés a mnoho dalších známých tváří potkali naši páťáci poslední květnový pátek na festivalu dětských filmů ve Zlíně.

Od časného rána byl den nabitý – nejdřív jsme s festivalovými young stars zasadili festivalový strom, poté jsme navštívili soutěžní film Maxova farma, po kterém následovala tisková konference s tvůrci, kde jsme samozřejmě nemohli chybět. Na náměstí probíhala v průběhu celého dne talk show se známými herci a filmovými tvůrci a na závěr jsme si nemohli nechat ujít červený koberec.

Plni dojmů jsme se před vydatným deštěm schovali do autobusu a jeli nocovat do školy. Diskotéka, deskovky, hry a špekáčky opražené na pánvičce završily skvělý den plný neobyčejných zážitků.

Dvě páté třídy si poslední společný školní výlet zkrátka užily. Velké poděkování si zaslouží všichni rodiče a prarodiče, kteří nám přichystali báječné laskominy, abychom během té neskutečně dlouhé noci mohli doplňovat tolik potřebnou energii.

Ing. Barbora Winklerová a Mgr. Anna Dostálová

Nahoru ↑