Po roce měli žáci osmých tříd opět příležitost prožít společné, sportem naplněné dopoledne na atletickém stadionu. Letos se tato akce nesla ve znamení atletického desetiboje. Cílem nebylo najít nejúspěšnějšího atleta mezi přítomnými, ale nechat žáky vyzkoušet si co nejvíce technik, které musí zvládat profesionální sportovci, kteří se této nejtěžší atletické disciplíně věnují.

Podmínky byly samozřejmě uzpůsobeny laickým sportovcům, takže některé disciplíny byly jen „jako“ – např. místo oštěpu nebo disku dostaly děti do rukou tenisáky a s nimi zkoušely, jak pracovat tělem a nohama, aby náčiní letělo co nejdál. Kdo si troufl, mohl si vyzkoušet základy pro skok o tyči. Samozřejmě bez překonávání laťky, zato však s opravdovou tyčí, kdy jako doskočiště posloužil bezpečný písek.

Pro překážkový běh byly nachystány překážky tří výšek, takže každý si mohl vybrat trať podle své odvahy a schopností. Vyvrcholením sportovního dopoledne byla stejně jako v loňském roce štafeta tříd, což byl jediný okamžik, kdy došlo na symbolické vzájemné soupeření. Pomyslnou třešničku na dortu pak dokreslilo nádherné slunečné počasí, a tak nezbývá než konstatovat, že akce byla „značka ideál“ a snad si z ní všichni odnesli jen pozitivní dojmy.

Nahoru ↑