První a sedmé oddělení na výstavě SEVA – ČESKÝ FENOMÉN

Ve středu 17. dubna jsme navštívili krásnou interaktivní výstavu SEVA – ČESKÝ FENOMÉN, která je otevřená od poloviny března do konce července na zámku v Holešově.

K vidění je spousta exponátů, které jsou poskládané ze všemi známé stavebnice SEVA. Ve vitrínách najdeme malý kočárek, krásné ptáky a zvířátka, ale také velké vlaky i budovu školky s přilehlým hřištěm. Pozornost všech kluků určitě upoutá vystavená vojenská technika. Všechna tato dílka sám ze SEVY poskládal pan Petr Šimr. A protože si viditelně rád hraje a skládá ze SEVY, dopřál to i nám návštěvníkům. Součástí výstavy je vybavená dětská herna, kde se mohly děti pořádně ukázat a předvést, co všechno umí ze SEVY postavit.

A na závěr jedna zajímavost. Na zámku v Holešově ještě probíhá výstava – Rudolf II. ožívá. Když se to dozvěděl pan Petr Šimr, postavil k této příležitosti (jak jinak než ze SEVY) krásnou podobiznu tohoto panovníka, která vás přivítá hned u vstupu. Takže došlo k tomu, že je Rudolf II. i přes své stáří benjamínkem výstavy.

vychovatelky ŠD Dohnálková a Ftáčníková

Nahoru ↑