Dne 19.5.2023 škola s odchodem posledního žáka na víkend neutichla, ale naopak ožila. Děti školní družiny ze 4. a 6. oddělení měly možnost přespat ve škole a v hojném počtu tuto možnost využily.
Počasí celý týden neskýtalo nadějné vyhlídky, ale v pátek odpoledne se umoudřilo a dopřálo nám všem prožít všechny naplánované aktivity.
Hned na začátku výpravy jsme se posilnili výbornou zmrzlinou a vydali jsme se do míst, kde některé z dětí nikdy nebyly. Vyzkoušeli jsme přechod dřevěné lávky, která byla pro některé děti zkouškou odvahy a překonáním strachu. Všechny děti v této disciplíně obstály. Téměř na konci procházky jsme byli svědky boje rybáře se sumcem, který se nechtěl nechat jen tak lehce vzdát. Kdo vyhrál, jsme se nedozvěděli, protože jsme šli hrát hry na hřiště a opékat špekáčky. Před spaním si pak děti ve škole zahrály na schovku, což ve skromně osvětlené škole byla hra jen pro odvážné. I když se dětem spát moc nechtělo, tak vzhledem k pozdní hodině musely. Ráno jsme po vydatné snídani společnými silami uklidili školu a při hře opět na schovku čekali na příchod rodičů.
Ještě jednou děkujeme maminkám za výborné koláče, bábovky, muffiny a další dobroty, které nám upekly.

Vychovatelky K. Kolářová a M. Chybová

Nahoru ↑