Naši dobrodružnou výpravu jsme zahájili v sobotu 20. 5. 2023 u budovy školy. Doprovázely nás naše tři oblíbené paní učitelky a velmi vstřícná a milá paní delegátka.

Po poměrně únavné cestě přes Německo, Belgii, Nizozemsko, a následné ranní plavbě z Francie přes průliv La Manche až do Británie, na nás čekal Londýn. Poznali jsme středověký hrad Tower of London s velmi zajímavou a krvavou historií, a také většina z nás viděla poprvé Tower Bridge! S každou památkou nám přibylo více energie, a tak pro nás nebyl problém vydržet až do večera, kdy se příjíždělo na více než tisíc let starou rezidenci v Eastbourne.

Eastbourne je nádherné přímořské lázeňské město, kde jsme po dopoledních lekcích angličtiny s rodilým mluvčím strávili také jedno odpoledne. Kromě toho jsme navštívili pašerácké jeskyně v Hastings, útesy Beachy Head, které se tyčili nad naším ubytováním. A to teda byl opravdu zážitek, dívat se dolů bez žádného jištění na moře a vědět, že zde pár lidí přišlo jak svou vinou tak dobrovolně o život.

Předposlední den jsme vyjeli do kouzelného města Brighton, kde nás ohromilo zábavné molo Palace Pier a také 160m vysoká vyhlídka s výhledem na město a moře. Dlouhé slunečné večery jsme trávili na hřišti za rezidencí s kamarády ze Španělska, kteří nám budou velmi chybět.

Celý výlet jsme zakončili zase v Londýně, kde jsme prošli většinu památek včetně London Eye, ze kterého se výhled na překrásné město nedá ani popsat. A jsme u konce. Teď už zbývala jen cesta trajektem zpátky do Evropy a krásné vzpomínky, které všichni stále máme.

Adéla Sedlářová za žáky 8. a 9. tříd.

Vzpomínky a zážitky účastníků

Nahoru ↑